PTT promet na tlu Evropske zajednice uoči i nakon 1992. godine - Perak, Mato (Promet - Traffic&Transportation, 2012)
Autor obrazlaže nova pravila igre u EZ u vezi telekomunikacija i primjene donesenih mjera u pogledu deregulacije. i liberalizacije u pojedinim državama-članicama EZ. Godina 1989. predstavlja prekretnicu u tom pravcu, a na nama je da se pravovremeno i što prije prilagodimo promjenama koje se dešavaju u EZ.